Niko - Een app voor beursbezoekers

Niko is een Belgisch bedrijf met een wereldwijde distributie van meer dan 5000 elektrotechnische producten en oplossingen.

Case Niko Logo 2x
Case Niko Img1 2x

“Je huis werkt beter met de slimme oplossingen van Niko.” Dit snel en eenvoudig overbrengen naar de eindklant blijft een uitdaging voor Niko tijdens Batibouw. Je moet namelijk technische producten vertalen naar oplossingen die het leven eenvoudiger maken. Deze keer wilde Niko inzetten op een applicatie die bezoekers snel kan laten berekenen wat een installatie van Niko hen zou kosten. De app moest bovendien een gebruiksvriendelijke checklist genereren.

Case Niko Img4 2x
Case Niko Img3 2x

Een offerte ter plekke

Via enkele tablets konden de bezoekers op de beurs onze app gebruiken. In de app selecteer je welke ruimtes in je woning je wilt aanpakken en de oplossingen van Niko die je wenst. Kies nog je gewenste afwerking, en de app stuurt jouw persoonlijke checklist naar je e-mailadres, zodat je er thuis nog eens rustig over na kunt denken. Daarnaast was er nog een ‘assisted help-modus voorzien voor de vertegenwoordigers en hostesses tijdens de beurs.

Meer van dat!

Door het succes van de app zag Niko dat er nog meer potentieel in zat, en wilden ze er ook een website en chatbot van maken. Door de optimale structuur van onze code, kunnen we dit doen met dezelfde resources. Een eenmalige investering in de code kan dus 3 succesvolle producten opleveren.


Case Niko Img2 2x

Geen frustraties meer

De beursapp had succes. De bezoekers noemden het een grote meerwaarde dat ze echt een offerte op maat konden maken. Het aantal CRM gegevens en sales leads steeg spectaculair ten opzichte van het jaar voordien. “Het aantal registraties is gestegen, vooral omdat we de targets van de hostesses goed ingesteld hadden”, getuigt Isabelle Huyghe van Niko. “De tool heeft vooral gezorgd dat er geen frustraties waren binnen het team om de doelstellingen te bereiken.”

Our expertise
  • Interface design
  • Information design
  • Data analysis
  • Agile project management