Digitaal jaarverslag voor AZ Sint-Jan

Innovatie in de zorgsector is cruciaal voor haar efficiëntie en patiëntwelzijn. Is het dan niet logisch dat ook de communicatie van zorginstellingen die vooruitstrevendheid uitstraalt?
Voor AZ Sint-Jan maakte Bits of Love een digitaal jaarverslag dat het papieren alternatief voor het eerst volledig verving.

Case Az17 Logo 2x
Case Az17 Img1 2x

Jaarverslagen worden doorgaans geassocieerd met eindeloze tabellen, onbegrijpelijke grafieken en cijfermatige opsommingen – kortom, met documenten die voor externe partijen volstrekt oninteressant zijn en ook intern al te weinig worden geraadpleegd. Jammer, zeker wanneer de inhoud het potentieel heeft om een groot publiek aan te spreken.

Case Az17 Img2
Case Az17 Img3 2x

Valkuil

Die valkuil van hermetische communicatie wilden en moesten we absoluut vermijden bij de uitwerking van het digitaal jaarverslag voor AZ Sint-Jan. Wat we – uiteraard in nauw overleg met hun communicatiedienst – beoogden, was een fris, luchtig en vlot leesbaar geheel dat zich op een vrij brede doelgroep richtte (patiënten, medewerkers, regiobewoners …). Geen waslijst van medisch jargon of al te technische toelichtingen, maar een overzichtelijk en visueel aantrekkelijk geheel van weetjes, interactieve vragen en relevante ontwikkelingen.

Case Az17 Img4 2x

Uniek en stijlvol

Een krachttoer dus, maar in de eerste plaats een mooie uitdaging, waarbij we van AZ Sint-Jan carte blanche kregen om het concept van a tot z uit te werken. Op basis van hun input gingen we aan de slag, waarbij we ook freelancetalent inzetten om tot het beste resultaat te komen. Zo zorgde fotograaf David Samyn voor uniek en stijlvol beeldmateriaal van mens en werking binnen het AZ, terwijl Seriewoordenaar de vaak technische en uitgebreide basisinformatie herschreef tot frisse, compacte tekstblokken. In combinatie met onze eigen knowhow rond digitale en grafische storytelling leidde dit tot een bijzonder geslaagd (en mobile friendly) digitaal jaarverslag. Kortom, een project waarbij het uiteindelijke resultaat meer werd dan de som van de delen.

AZ Sint-Jan wil een relevante zorginstelling van de 21e eeuw zijn. Hun digitaal jaarverslag is het beste bewijs dat die ambitie hen menens is. 

Benieuwd hoe we jouw jaarverslag omzetten in een interactief verhaal dat het grote publiek aanspreekt? Vraag het ons en we zullen je verrassen!