Op stap(p) met jonge avonturiers in de Zuidrand

Wandelen is fun. Helaas zijn kinderen het daar niet altijd mee eens. De interactieve Zuidrand-wandelapp maakt komaf met dat gebrek aan goesting, door van de wandeling een spannend en speels verhaal te maken waar jonge avonturiers heel wat van opsteken.


Case Wandelapp Logo 2x
Case Wandelapp Img1 2x

Spannende storytelling

‘Een wandeltocht in de gemeenten rond Antwerpen’: krijg je dat aan je kinderen verkocht?
Misschien niet. Maar ‘een spannend avontuur waarbij je al stappend geheimzinnige raadsels oplost’? Hou ze dan nog maar eens tegen. 

De (gratis) ‘Zuidrand wandelapp’ maakt deze belofte waar. Centraal hierin staan de jonge detectives Noor en Lukas, die intrigerende mysteries in de streek moeten oplossen. Aan de hand van clues in het landschap en erfgoed kunnen kinderen hen daarbij helpen.


Motiverend game design

Op het einde van de wandeling/missie krijgen de kinderen een gepersonaliseerd detective-diploma. Als ze het mysterie hebben opgelost tenminste! Als extra motivatie om alle wandelingen uit te stappen, hebben we ook een stickerboek aan de app toegevoegd. In elke wandeling kun je personages van de Zuidrandmysteries verzamelen: de kasteelheer, de wijnboer, de politie-inspecteur... en zelfs een spook!
Kinderen tevreden, ouders tevreden, regionale toeristische spelers tevreden. 


Case Wandelapp Img2 2x
Case Wandelapp Img3

React Native

De ‘Zuidrand wandelapp’ kwam tot stand via een mooi staaltje co-creativiteit. Vier gemeenten uit de Zuidrand – Kontich, Boechout, Edegem en Aartselaar – zorgden voor de toeristische input; Bits of Love ontwikkelde op basis van plaatsbezoeken de concrete verhaallijnen en de app (met gebruik van de nieuwe technologie React Native); Paul Nauwelaerts, medewerker bij gemeente Edegem, maakte de verschillende illustraties en personages. 

Het resultaat? Een op-en-top toeristisch product dat niet alleen van elke wandeling in de regio een avontuur maakt, maar ook nog eens aanzet om de streek opnieuw te bezoeken – de app wordt namelijk regelmatig aangevuld met nieuwe verhaallijnen. Als de gemeentes in kwestie niet als toeristische streek worden erkend, dan zorgen ze daar zelf wel voor. With a little help from Bits of Love!

Case Wandelapp Img4 2x
Case Wandelapp Img5 2x
Case Wandelapp Img6 2x

Getest en goedgekeurd!

We hebben (letterlijk!) weer en wind getrotseerd om de wandelapp te testen. De app is alvast goedgekeurd door onze kinderjury en stiekem hebben we ook al enkele volwassen fans! Nu is het aan jullie!

De ‘Zuidrand wandelapp’ kan gratis worden gedownload in de Apple App Store of in Google Play Store. Zelf een (vaag of concreet) idee voor een app? Kom eens praten. Bits of Love garandeert je een ‘appy’ ending!

Our expertise
  • Storytelling
  • Gamification
  • Co-creation