INNIwise: 'content' over vlotte digitale ontsluiting van eigen content

Marktonderzoek van juridische uitgeverij INNI Publishers gaf aan dat hun klanten de aangeboden content (ook) digitaal wensten. Een uitdaging die Bits of Love graag mee aanging: samen met de klant nadenken over de opportuniteiten van digitale transformatie is namelijk écht onze ding.

Case Inni Logo 2x
Case Inni Img1b 2x

Digital first uitgeverij 

INNI Publishers beschikt over een schat aan eigen content. Het ontsluiten, digitaliseren en vermarkten daarvan was dus geen eenvoudige taak, maar wél een must als het bedrijf zijn ambitie om een digital first-uitgeverij te worden wilde waarmaken. Vooral preventieadviseurs waren vragende partij voor een praktische online toolkit, met daarin alle wetgeving rond welzijn op het werk, praktische documenten en FAQ’s.

Case Inni Img2 2x
Case Inni Img3 2x

Fly on the wall om bedrijfsprocessen in kaart te brengen

Om te weten hoe we het proces concreet zouden aanpakken, moesten we eerst de werking van het bedrijf leren kennen. Een fly on the wall approach, waarbij we via werkbezoeken, interviews en het meevolgen van productieprocessen een helder beeld kregen van INNI Publishers. Dat liet ons toe heel concrete vragen te stellen: wat was het formaat van de bestanden? Welke database-structuur was vereist? Hoe konden we naast digitale output ook de mogelijkheid van papieren aanvulling voorzien? Enzovoort. Ook preventieadviseurs zelf werden nauw betrokken bij de ontwikkeling van de tool.


INNIwise een digitale toolkit voor preventieadviseurs

Het uiteindelijke resultaat? INNIwise, een kit die meer is dan een databank van digitale documenten: niet alleen maken de templates het dagelijks werk van preventieadviseurs eenvoudiger en efficiënter, INNIwise is ook een virtuele ontmoetingsplaats voor preventieadviseurs, die van elkaars beleid kunnen leren en best practices kunnen delen.

Case Inni Img4 2x

INNI Publishers vroeg preventieadviseur Bert Labaere de kit te testen: “Digitalisering van de losbladige versie van Inni Publishers was sowieso een logische volgende stap”, vertelt hij over zijn ervaring. “Maar INNIwise onderscheidt zich van andere online tools door de eenvoud, het gebruiksgemak, de expertise, de praktische toepasbaarheid en de laagdrempeligheid. De kit biedt een dagelijkse bron van informatie en nieuwsfeiten. En als ik behoefte heb aan specifieke info rond een werksituatie, kan ik me rechtstreeks richten tot een expert van INNIwise.”


“Het grootste voordeel is dat INNIwise hiermee een grote stap zet naar een volledig digitale databank met informatie van hoge kwaliteit. INNIwise is een platform dat volledig klaar is voor de toekomst. De basis ligt er en is makkelijk uit te breiden, slimmer te maken en aan digitale producten te koppelen. Bovendien kan INNI ook gedeeltelijke informatie zonder veel moeite aanbieden in tools van partners. Kortom: INNI is heel flexibel én klaar voor de snel veranderde digitale wereld.” 

-Andries De Reyghere - Bits of Love

Heb je plannen om jouw bedrijfscontent te digitaliseren en wil je een basis opbouwen om verschillende digitale producten aan te koppelen, contacteer ons

Our expertise
  • Information design
  • Data analysis
  • Software engineering