Lijd je aan digibesitas? Lees het uit je mobiele DNA!

Alarmerende conclusie uit de nieuwe digimeter van imec-mict-Ugent: steeds meer Vlamingen lijden aan digibesitas, ofte problematisch smartphone-gebruik. Om de vele ‘patiënten’ die hier iets aan willen doen te helpen, ontwikkelde Bits of Love een dataplatform dat het persoonlijke smartphonegebruik in kaart brengt.Met de campagne kopop.be wil Provincie Antwerpen smartphone-bezitters stimuleren om die vaker aan de kant te leggen. Maar hoe weet je of je je mobiel effectief te veel gebruikt? Veel mensen zijn zelfs geneigd om dit te onderschatten, terwijl inzicht net cruciaal is om het probleem aan te pakken.

Daarom ontwikkelde Bits of Love een uitgebreid dataplatform, waarin via de ‘Mobile DNA’-app (enkel Android) gebruikersdata worden bijgehouden. Via complexe data-analyse leggen die patronen bloot, die bevattelijk worden weergegeven in een persoonlijke (en vaak verrassende) visualisatie. Op die manier lees je heel concreet af hoe vaak je dagelijks met je smartphone bezig bent.“Duizenden datapunten eenvoudig presenteren was een heel complexe uitdaging”, aldus Andries De Reyghere, expert datavisualisatie bij Bits of Love. “We zijn, in samenwerking met UGent, gestart vanuit een DNA-sequentie en hebben daar leesbare dashboardvisualisaties aan toegevoegd, die de gebruiker actiegerichte inzichten geven.”

Zelf testen hoe afhankelijk je bent van je smartphone? Download de ‘Mobile DNA’-app (van partner In The Pocket) en ontrafel je mobiele DNA in het dataplatform van Bits of Love.


Ook benieuwd hoe wij jouw data kunnen omzetten naar product, verhaal of dienst?
Daag ons uit via hello@bitsoflove.be