UZ Brussel maakt haar jaarverslag samen met jou.

In digitale en interactieve tijden lijkt geen plaats meer voor statische jaarverslagen. Dat heeft UZ Brussel goed begrepen: in nauwe samenwerking met de zorginstelling maakten wij al voor de zesde keer op rij een creatief en exploratief jaarverslag.

Case Uz17 Logo 2x
Case Uz17 Img1 2x

Aangezien zorg in de eerste plaats een verhaal van mensen is, besloten we om die in het jaarverslag van 2017 meer dan ooit centraal te plaatsen. Heel concreet bundelden we 40 getuigenissen, omdat UZ Brussel in 2017 haar veertigste verjaardag vierde. Samen Krachtig, zoals we het resultaat doopten, werd zo een infinite wall van korte filmische verhalen, waarbij UZ Brussel zelf het foto- en filmmateriaal produceerde.
Een grabbelton die niet alleen een terugblik biedt op 40 jaar UZ Brussel, maar ook een stand van zaken binnen de zorg. Het feit dat verschillende mensen aan het woord komen – van artsen over technische tot IT-specialisten en leden van de sociale dienst – leidde tot rijkgeschakeerde en gevarieerde content, waarin de bezoeker naar hartenlust aan cherrypicking kan doen.

Case Uz17 Img2
Case Uz17 Img3 2x

Naast exploratief is Samen Krachtig interactief: bezoekers van de website kunnen namelijk zélf hun visie op zorg achterlaten, door het zinnetje ‘De kern van goede zorg is … ‘ aan te vullen en vervolgens te personaliseren met een zelfgekozen achtergrond en lettertype. 

Attractief 

Dit was zoals gezegd de zesde samenwerking tussen Bits of Love en UZ Brussel, en misschien ook wel de bijzonderste. Omdat we dit keer gelijktijdig met het jaarverslag het rapport Zorg 2030 lanceerden, een visueel uitnodigende, digitale visie over zorg in de toekomst. Geen evidente uitdaging om vorm te geven, zeker gezien het complexe en lijvige karakter van het bronmateriaal waarmee we aan de slag moesten.

Case Uz17 Img4 2x
Case Uz17 Img5 2x
Case Uz17 Img6 2x

Overigens: hoewel Samen Krachtig en Zorg 2030 perfect op zichzelf staan en beleefd kunnen worden, besloten we om die ook samen te presenteren. Zo werd het helemaal een all-in verhaal, dat de zorg van gisteren, vandaag en morgen krachtig tot leven brengt.


Our expertise
  • Information design
  • Interaction design
  • Storytelling
  • Co-creation