UGent - Complex onderzoeksplatform om mobiel DNA te ontrafelen

Het ‘triumviraat’ Imec-mict-Ugent heeft grote ambities: mensen inzicht geven in hun mobiel gebruik. Om dat te realiseren zijn data nodig. Véél data, die bovendien op de juiste manier moeten worden verwerkt en ingezet. Hiervoor deed men een beroep op de expertise van Bits of Love. Heel concreet bouwden wij een onderzoeksplatform dat niet alleen grote hoeveelheden data verzamelt, maar die ook (real-time) analyseert en begrijpelijk overbrengt.

Case Ugent Logo 2x
Case Mobiledna Img1 2x

Technisch is het platform een huzarenstukje geworden - een combinatie van verschillende cloud- en big data-oplossingen (Elastic Serach, Heroku, MongoDB, Redis … ). Die combinatie laat ons toe om erg complexe berekeningen uit te voeren en individuele patronen te communiceren naar de gebruiker. Anders gezegd: om het DNA van smartphonegebruikers in kaart te brengen en - in samenwerking met onderzoekers van UGent - te visualiseren.

Case Mobiledna Img2 2x
Case Mobiledna Img3 2x

Heel concreet krijgt de smartphonegebruiker via het platform in een overzichtelijk dashboard zijn persoonlijke patronen te zien. Enerzijds zijn die vaak confronterend, anderzijds vormen ze hét argument om iets aan die digibesitas te gaan doen. En dat is de uiteindelijke bedoeling van dit project.

Case Mobiledna Img4 2x

Dat de bezorgdheid rond digibesitas leeft, mocht blijken uit het feit dat onze ontwikkeling werd opgepikt door verschillende media (onder meer Van Gils & Gasten). Iets dat ons heel blij maakt, aangezien het platform perfect past in de eigen ambitie van Bits of Love: complexe informatie voor zoveel mogelijk mensen ontsluiten. Mission accomplished!


Lees ook onze blog ‘Lijd je aan digibesitas? Lees het uit je mobiele DNA!
of ontrafel zelf je mobiele DNA in het dataplatform van Bits of Love!

Our expertise
  • Data analysis
  • Data visualization