Ceres - Sales ondersteuning op maat

Ceres is een internationaal bedrijf dat bakkers voorziet van bloem en broodtoevoegingen. Kwaliteit, authenticiteit en gezonde producten… daar gaan ze voor.

Case Ceres Logo 2x
Case Ceres Img1 2x

Ceres heeft een uitgebreid assortiment aan producten. Als innovatief bedrijf zien ze de lijst alleen maar groeien. De productinformatie was zo verspreid in diverse databases en documenten, dat het te complex werd voor het sales team. Daarnaast vroegen klanten én sales om sneller een oplossing op maat aan te bieden of een precieze kostenberekening te maken, à la minute.

Case Ceres Img2 2x
Case Ceres Img3 2x

Een visuele sales applicatie

We lieten onze expertise in data-analyse en information design los op de informatie van Ceres. De inhoud goed vormgeven was een uitdaging, maar dankzij onze projectaanpak kneedden we de content tot het gewenste resultaat. Van doordachte user journeys tot een gebruiksvriendelijk en gemakkelijk uitbreidbaar CMS dat verbonden is met productdatabases. Dit verwerkten we in een visuele sales applicatie, die de verkopers via hun tablet kunnen gebruiken bij klanten.

Case Ceres Img4 2x
Case Ceres Img5 2x
Case Ceres Img6 2x

Een totaaloplossing "for the road"

Bij hun bezoek aan een bakker kunnen de verkopers nu zonder moeite antwoorden op alle mogelijke productvragen. Ze kunnen de producten visueel tonen op hun tablet, aangepaste voorstellen maken op maat van hun klant, berekeningen maken, en op de hoogte blijven van de nieuwe productinformatie. Het sales proces ter plaatse verloopt veel efficiënter. De klanten krijgen direct alle informatie die ze nodig hebben. Bovendien hebben de sales managers een helder beheer en een duidelijk overzicht op alle sales activiteiten.

De applicatie wordt dagelijks gebruikt bij Ceres. Het sales team kan niet meer zonder! 

Our expertise
  • Interface design
  • Information design
  • Data analysis