Canvas - Wissel van de macht: het digitale verhaal bij de televisiedocumentaire

De televisiezender Canvas zendt de documentaire van de bekende journalist Marc Van de Looverbosch uit. Marc was getuige van de verschuivingen in de Belgische politiek gedurende de laatste 20 jaar. In een 6-delige documentaire interviewt hij 27 toppolitici die een unieke inkijk geven in hun ideeën, reflecties en emoties bij deze periode. De documentaire combineert historische data met diepgaande storytelling. 

Case Wvdm Logo 2x
Case Wvdm Img1 2x

Canvas wilde bepaalde delen uit het data- en videomateriaal uitlichten in een online onderzoeksverhaal. Met als doel: bewustzijn creëren rond de televisiedocumentaire, die de Canvaskijkers moet interesseren en ook een jonger online publiek wil aanspreken.

Case Wvdm Img2 2x
Case Wvdm Img3 2x

Samen met het redactioneel team maakten we een lichte, online versie van de documentaire. Bits of Love ontwierp een interactief digitaal verhaal en een datavisualisatie. Hierbij gaven we de documentaire meerwaarde met extra data, persoonlijke politieke profielen en gamification-technieken. We daagden de redactie uit om 'digital first' te denken. Onze responsieve aanpak en onze eersteklas code maken het af.

Case Wvdm Img4 2x
Case Wvdm Img6 2x
Case Wvdm Img5 2x
Our expertise
  • Interface design
  • Information design
  • Interaction design
  • Data visualization